gallery/designmustakissa-banneri

Tohmajärven kunnan graafinen ilme, 2018

gallery/tohmajarvi-logo2

TOHMAJÄRVEN KUNNAN UUSI LOGO

 

gallery/tohmajarvi-pun

Vuonna 2018 suunnittelin ja toteutin Tohmajärven kunnalle uuden visuaalisen ilmeen. Suunnittelussa nousivat esille Tohmajärven vahvuudet: upea luonto, tolokku ja toimelias ilmapiiri sekä asenne, jolla on ponnistettu vaatimattomistakin oloista maailmalle.

 

Logoon halusin yhdistää kaikki nämä asiat. Fontiksi valittiin keveä Tasci-fontti, joka sopii hyvin hentoisen kukan kanssa yhteen. O-kirjaimen läpi kasvava lehtoukonhattu kuvastaa   "läpi harmaan kiven"-asennetta. 

 

Logosta voidaan käyttää sekä kahta erilaista versiota sloganilla tai pelkistetympiä versioita kukan kanssa ja ilman, eri tarkoituksien mukaan.

 

Lehtoukonhattu on Tohmajärven kuntakukka, ja se kasvaa hyvin harvinaisena Laatokan Karjalan lehtokasvina  Tohmajärven ukonhattulehdossa.

 

gallery/tohmajarvi-logo4
gallery/tj-ilmankukkaa
gallery/ukonhattu

LOGON VISUAALINEN ELEMENTTI:

LEHTOUKONHATTU

 

Suunnittelussa nousivat esille Tohmajärven vahvuudet: upea luonto, tolokku ja toimelias ilmapiiri sekä asenne, jolla on ponnistettu vaatimattomistakin oloista maailmalle. O-kirjaimen läpi kasvava lehtoukonhattu kuvastaa tätä "läpi harmaan kiven" -asennetta. Lehtoukonhattu on Tohmajärven kuntakukka, ja se kasvaa hyvin harvinaisena Laatokan Karjalan lehtokasvina  Tohmajärven ukonhattulehdossa. Lisäelementteinä visuaalisessa ilmeessä ovat myös kaarevat vaaramaisemat.

 

 

gallery/tj-mainospohja
gallery/tj-kayntikortti

MUUT VISUAALISET ELEMENTIT:

MUODOT JA VÄRIT SEKÄ ILME ERI TARKOITUKSISSA

 

Päävärinä graafisessa ilmeessä on lila, joka yhdistyy lehtoukonhatun kukan väriin sekä kaukaisiin vaaroihin. Toinen pääväri vihreä yhdistyy myös sekä kukkaan että maastonmuitoihin ja yleisesti myös Tohmajärven lehtevään luontoon.

 

Lisävärinä on punainen, joka toimii vastavärinä vihreälle ja on pirteä huomioväri. Sen lisäksi voidaan käyttää vielä vaaleanharmaata, joka luo rauhallisen ja tasapainottavan tunnelman jokaisen värin kanssa.

 

Visuaalisen ilmeen elementtejä ovat myös kaarevat vaaramaisemat, joita voidaan käyttää vihreinä, liloina tai  harmaina.

 

 

gallery/musiikkiopisto-kk

TOHMAJÄRVEN KUNNAN GRAAFISEN ILMEEN VARIOINTI ERI TARKOITUKSIIN

 

Suunnittelin Keski-Karjalan musiikkiopistolle käyntikortin, jossa yhdistyvät musiikkiopiston oma ilme väreineen sekä Tohmajärven kunnan graafinen ilme. Fontit ja punainen viiva ovat samoja kuin kunnan käyntikortissa, ja vaaramaiseman värit muutettiin musiikkiopiston graafisen ilmeen sävyisiksi. 

Näin yhtenäinen linja säilyy kahdesta eri graafisesta ilmeestä huolimatta.