gallery/designmustakissa-banneri

Logoja ja yritysilmeitä vuosilta 2015-2020

gallery/tohmajarvi-logo2

TOHMAJÄRVEN KUNNAN LOGO

JA GRAAFINEN ILME, 2018

gallery/tohmajarvi-pun

Vuonna 2018 suunnittelin ja toteutin Tohmajärven kunnalle uuden visuaalisen ilmeen. Suunnittelussa nousivat esille Tohmajärven vahvuudet: upea luonto, tolokku ja toimelias ilmapiiri sekä asenne, jolla on ponnistettu vaatimattomistakin oloista maailmalle. O-kirjaimen läpi kasvava lehtoukonhattu kuvastaa tätä "läpi harmaan kiven" -asennetta. Lehtoukonhattu on Tohmajärven kuntakukka, ja se kasvaa hyvin harvinaisena Laatokan Karjalan lehtokasvina  Tohmajärven ukonhattulehdossa. Lisäelementteinä visuaalisessa ilmeessä ovat myös kaarevat vaaramaisemat.

 

Katso lisää visuaalisen ilmeen eri osa-alueista tästä.

gallery/tohmajarvi-logo4
gallery/maijulassila2

KIRJAILIJA MAIJU LASSILAN JUHLAVUODEN LOGO, 2018

Tohmajärveläislähtöinen kirjailija Maiju Lassila (Algot Untola) täytti 150 vuotta vuonna 2018, ja sain suunniteltavakseni juhlavuoden logon. Tilaajana oli Tohmajärven kunta. Maiju Lassilan elämään tutustuessani halusin logossa ilmentää häntä oppineena ja ajattelevana henkilönä, joka oli monella tapaa edellä aikaansa. Punaiseen vivahtavalla vuosiluvulla viitataan myös kirjailijan traagiseen kuolemaan vuonna 1918.

gallery/tohmajarven-kansalaisopisto

TOHMAJÄRVEN KANSALAISOPISTON LOGO, 2016

Suunnittelin Tohmajärven kansalaisopistolle vuonna 2016 logon. Lähtöajatuksena logon tekoa varten oli kansalaisopiston rooli oppimisen ja tiedon jakamisen välittäjänä kaiken ikäisille ihmisille. Siitä syntyi logon sulka, joka viittaa sekä opiskeluun että luovuuteen.

gallery/kkko-logo

KESKI-KARJALAN KANSALAISOPISTON LOGO, 2015

Suunnittelin Keski-Karjalan kansalaisopistolle vuonna 2015 logon. Logo suunniteltiin Kiteen kaupungin graafisen ilmeen pohjalta. Ilmeessä toistuivat järven siniset aallot, ja ne sijoitettiin mukaan logoon. Logon teksteissä käytettiin Kiteen kaupungin graafisen ilmeen mukaisia fontteja.