gallery/designmustakissa-banneri

Mikä on Design Musta Kissa?

Design Musta Kissa on graafisen suunnittelun yritys, joka tekee mm. kirjojen ja lehtien ulkoasuja ja taittoja, graafisia ilmeitä, logoja, ulkoasuja sekä erilaisia markkinointi- ja mainosmateriaaleja ja kuvituksia.

 

Suunnittelutyö on graafisen suunnittelijan Kaisa Jussilan visuaalisen osaamisen kulmakivi.  Arkipäivän hyvä design ja kauneus on hänelle tärkeää, ja erityisen lähellä sydäntä ovat mm. kirjojen ja lehtien design ja kansitaide. Jo lapsesta asti hän on myös innoittunut kirjaimista ja typografiasta.

 

Suunnittelutyön lisäksi Kaisa toimii myös taidegraafikon ja kuvataiteilijan ammatissa. Kuvataiteen maisterin koulutus onkin ollut vankka pohja muotoilualan opinnoille, ja Kaisa kokee että taide ja suunnittelutyö tukevat toisiaan ja laajentavat osaamista monipuoliseksi, vahvaksi visuaaliseksi taidoksi ja muuntautumiskyvyksi. Näitä taitoja tarvitaan, jotta löydetään juuri ne oikeanlaiset ratkaisut ja visuaaliset viestit jokaisen asiakkaan ja työn tarpeisiin.

 

Yrityksen nimi Design Musta Kissa syntyi Kaisan rakkaudesta kissoihin, sekä tarinasta jossa kerrotaan menestyksekkääseen elämään johdattavasta mustasta kissasta. Musta kissa symboloi myös valppautta, nopeutta ja tarkkuutta sekä kauneutta. Graafisessa suunnittelussa tarvitaan tarkkaa silmää, muuntautumiskykyä ja ajan hermolla oloa, mutta myös kauneuden ja visuaalisuuden tajua sekä ajattelutyötä. Kissathan istuvat pitkiä aikoja paikoillaan. Ne näyttävät siltä, etteivät tee mitään, mutta sekunnissa ovat taas valppaita ja menossa. Aikaa ja tilaa suunnittelutyössä tarvitaan, sillä silloin ideat muhivat ja parhaat oivallukset syntyvät!

 

Design Mustan Kissan asiakkaita ovat julkisyhteisöt ja kunnat, yritykset, yhdistykset sekä yksityiset henkilöt. Asiakkaita mm. : Keski-Karjalan kansalaisopisto, Kiteen kaupunki, Tohmajärven kunta ja Tohmajärven kansalaisopisto.